PUMPEHUSET og Copenhagen Jazz Festival Præsenterer
Byhaven: SUPERSPREDER + NausiaJazzfestivalen rykker ind i skyggen af Byhavens store kastanjetræ med ti dages grænsesøgende, nyskabende og udfordrende musik med bands, der går egne veje. Kom ind i dejlige omgivelser, nyd Byhavens håndplukkede barsortiment, og bliv blæst omkuld af festivalens mest eksplosive og vildtvoksende open air-program. Byhaven åbner kl. 15.00 og koncerterne starter kl. 17 og 19.

Det bliver en aften spækket med smittende freejazz og improvisation, transcenderende spirituel jazz og kompromisløs dansemusik, når den pan-skandinaviske gruppe Superspreder og den københavnske kvintet Nausia tager scenen i Byhaven Pumpehuset under Copenhagen Jazz Festival 2023.

Superspreder
Lidt højtidelig, kompromisløs, energisk og til tider skamløs. Superspreder har en uimodståelig og smittende kraft, der får hele kroppen til at bevæge sig. Musikken er dansevenlig og groovy med elementer af improvisation, pop klichéer og free jazz. Teksterne har flere lag og har undertoner af blandt andet samfundskritik og ungdommelig angst pakket ind i humor og en lille portion galskab. Musikerne i bandet er fra Norge, Sverige og Danmark og har alle en baggrund fra musikkonservatoriet i Trondheim. Superspreder spillede en uforglemmelig koncert under Vinterjazz 2023, og nu er de klar til at indtage sommerens festival.
Søndag d. 2. juli, kl. 17:00

Nausia
Nausia er en københavnsk kvintet, hvis musik trækker tråde til bl.a. krautrock, spirituel jazz og minimalisme. Bandet tegner med de forskellige inspirationer deres helt eget transcenderende musikalske landskab, som både rummer støjende flader og sarte sangbare melodier. I slutningen af 2020 udgav Nausia debutalbummet ”Prince Kiosk” både digitalt og som vinyl. Albummet modtog positiv omtale i både ind- og udland, og resulterede desuden i en DMA Jazz nominering som "Årets Nye Navn". Den legendariske Rolling Stone-skribent David Fricke udtalte efter bandets koncert på SPOT Festival 2022 "It’s hard to beat this one."
Nausia udgav i slutningen af 2022 deres andet album ”Good Intentions” på streaming og som vinyl, og bandet ser frem til at blæse publikum omkuld med en gigantisk følelsesudladning af gode intentioner. Nausia er et af tidens mest omtalte livebands inden for deres scene, og Copenhagen Jazz Festival og Byhaven er stolte af at kunne præsentere dem under sommerens festival.
Søndag d. 2. juli, kl. 19:00

Søndag
2. jul 2023
dørene åbner
15.00
Showet starter
17.00
Pris
Fri entré
?>