Byhaven: Stella Explorer

Manna inviterer til eksperimenterende popfest under åben himmel og med fri entré, når svenske Stella Explorer indtager Byhaven den 23. august.

Stella Explorers musikalske landskab er en blanding af ambient pop og mørke rytmer, der tilsammen danner et løst komponeret lydbillede, men med en klar rød tråd. Det er en musikalsk spændvidde som hun har udforsket i flere år, i høj grad mens hun var medlem af det eksperimenterende popband Brödet. Gennem årene er Stella Explorer vokset i kompleksitet og flere fragmenter er tilføjet musikaliteten, ikke mindst fra den sydafrikanske arv, og hendes bedstefar, der var jazzmusiker og kom til Sverige i 1950’erne.

Ved hjælp af ødelagte og lånte instrumenter blander hun velkendte lyde og placerer dem i forskellige verdener. Hun smelter andres historier sammen med sine egne, ofte forankret i kærlighedens mørke kræfter og drejninger. Hendes stemme bøjer sig fra mørke dybder til funklende højder og ringer lige så let ind, som den jager ned. Ved at lade alle påvirkninger finde sted, skaber hun sin egen verden, hvor fragmenter af pop, ambient og house blander sig frit. Naturens indflydelse på musikken bliver tydelig i det sømløse skift mellem de melodiske og rytmiske elementer.

Stella Explorer spiller i Byhaven den 23. august, og som altid er der fri entré i Byhaven, der er Pumpehusets udendørsvenue og -bar.