PUMPEHUSET og Proton Præsenterer
Byhaven: Proton presents Sofie Birch + Xenia XamanekDet københavnske bookingagentur og pladebutik med fokus på eksperimenterende elektronisk musik Proton overtager den 28. juli Byhaven og præsenterer Sofie Birch og Xenia Xamanek.


Sofie Birch (DJ-set)
Med base i København arbejder musiker og komponist Sofie Birch primært med synthesizere og feltoptagelser for at skabe sine ambiente og melodiske lydkollager. Hendes udforskningsteknik bevæger sig mellem improvisation, analog syntese og instrumentelle eksperimenter, der forsigtigt blandes til beroligende minimalistiske soundscapes.

Sofie Birch er både som DJ og live kunstner en fremtrædende profil for den Københavnske eksperimental undergrund, med hendes residency på NTS Radio, shows for Roskilde Festival og kommende udgivelse ‘Repair Techniques’ på Stroom med Johan Carøe. Som DJ krydser Sofie Birch frit mellem utallige genre, som ambient, eksperimental, jazz og afrobeat.


Xenia Xamanek (DJ-set)
Komponisten, kunstneren og musikeren Xenia Xamanek har skabt et navn gennem en ekspressiv stil og sat strøm til den danske elektroniske undergrundsscene.


Til trods for studier med fokus på komposition og saxofon har Xenia Xamanek ignoreret alle musikalske regler for at nå til sin idiosynkratiske musikstil. Xenia har været involveret i adskillige samarbejder og projekter med fokus på stedspecifik lydkunst, audiovisuelle performancer og meget mere. Xamanek er en sand moderne hardware-udforsker, som konstant navigerer sit lydmateriel mod nye eventyrlystne retninger og skaber surrealistiske lydbilleder af ypperste karat.


Senest er Xenia Xamanek gået i krig med sin egen fortolkning af reggaeton, hvortil udgivelser kommer på Xamanek’s seneste kollektive radio og label projekt Uumphff. Eksperimentel reggeaton, deconstructed RnB, lokal eksperimental, tung bas, og at forvente det uforventede er hvad man kan forvente af et Xenia Xamanek DJ-set. Og så er der også garanti for at Xenia vil give smagsprøver på sine upcoming releases.


Onsdag
28. jul 2021
dørene åbner
15.00
Showet starter
18.00
Pris
Fri entré
?>