PUMPEHUSET Præsenterer
Byhaven: NØX + Szim

NØX
NØX skriver dansksproget rap om skæve følelser, drømme og syretrips. Hun leverer nyrehug og slangebid med et rapteknisk og sprogligt overskud, som de fleste danske rappere kun kan matche i deres våde drømme. Musikken er dragende, og sjældent har dødsangst og slum-romancer været omgærdet af så meget coolness, som når NØX spiller op til kinddans og moshpit.

I efteråret 2020 udgav Nøx sin debut single "Nu", som blev "Månedens kanon" på P3, og kastede en finaleplads af sig til DR's Karrierekanonen 2021. Sidenhen har hun udgivet singlen "Mer vil ha mere", der blev sendt direkte på P3 listen. 2021 blev desuden året, hvor Nøx udgav sit roste debutalbum "Walk of shame" med samarbejdspartnere som Xeren, Klamfyr, Josi Amadonna og Trepac. Det lyder så både djævlene og englene synger, når Nøx vrider sin vokal rundt i sin egen signaturlyd.

Szim
Szim, er 24 år og opvokset i Søborg. Som 6-årig fik hun sin første guitar, men det var først som 17-årig, at hun for alvor begyndte at skrive tekster og rappe. I starten var det noget hun kun gjorde for sig selv, indtil hun gennem en fætter hørte om et kommunalt hip hop studie i Gladsaxe. Der kom hun så en gang om ugen igennem en længere periode, hvor hun arbejdede mere med sine tekster og rap. Men det var først i 2019 da hun tilmeldte sig til projektet ’Urban Girls’, at hendes musikalske rejse for alvor tog fart.

I ’Urban Girls’ mødte hun Lucy Love, som kunne høre noget helt særligt i hende, og derfra startede ’Szim’. Szim hedder faktisk i virkeligheden Ida, men navnet Szim blev til med inspiration fra mere oldschool kvindelige artister, hvor mange hed noget med ’Miss’ foran deres navn. Miss bagfra er stavet Ssim, og derfra opstod navnet Szim. Kort tid efter mødet med Lucy Love, og hendes musikalske partner Yo Akim, udkom Szim’s debut-single ’Pokus’. Szim fulgte hurtigt op med nummeret ’Dårlig Til At Svare’ der røg direkte fra Bobler på P3 listen ind på en 2. plads og lå på listen i 5 uger. Soundvenue skrev flot om nummeret: "Szim serverer en lækker omgang klubbet poprap på sin blot anden single, ‘Dårlig til at svare’. Hun veksler problemfrit mellem at synge og rappe, mens Arto Eriksens (red. Yo Johnny) følsomme housebeat flot understøtter hendes flow." Siden har Szim udgivet singlerne ’Aldrig Været i Tvivl’, ’10 sekunder’. og 'Hos Mig'.
Lørdag
28. maj 2022
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>