PUMPEHUSET Præsenterer
Byhaven: Late Runner + SUNDAYS

Der er lagt op til en aldeles stemningsfyldt torsdag i Byhaven, når Late Runner (i en orgeltrio-konstellation) og SUNDAYS spiller koncert.


Late Runner
Bag Late Runner står Asger Tarpgaard, som har en fortid i bl.a. Superheroes og Private. Sammen med Thomas Troelsen og co. var han omkring årtusindeskiftet med til definere dansk indie pop/rock, og turnerede i Europa, USA og Japan.

Det musikalske udtryk i Late Runner virker mere eftertænksomt og “modent” end Asgers tidligere bedrifter. Musikken er rolig og teksterne bærer præg af et halvt liv levet. Debutalbummet “Nothing’s Real Anymore” udkom den 20. august, 2021, på Crunchy Frog, Anmelderne skrev: “Det lyder let, når man hører musikken, men i Tarpgaards velkonstruerede trubadurpop er der noget - meget faktisk - på spil. Selv kalder han sangene for modne, og han er ikke en flyvende teenager-helt længere, men gode musikere flyver lettere med alderen”, Kristeligt Dagblad, Andreo Mielczarek, 4/6 stjerner, 7. september, 2021.


“Nu har Asger Tarpgaard dannet en ny gruppe, Late Runner, hvis aktuelle debutudspil fungerer som en af årets hidtil bedste danske popudgivelser”, JyllandsPosten, Kasper Schütt-Jensen, 5/6 stjerner, 22. august, 2021.

“Der er bare noget musik, der fra første akkord trænger ind under huden og aldrig helt vil forsvinde igen. Det er den følelse, jeg har med danske Late Runner’s album ‘Nothing’s Real Anymore’”, Politiken, Lucia Odoom, 4/6 stjerner, 11. september, 2021.


SUNDAYS
Den danske folk-popgruppe SUNDAYS, med sangskriver Magnus Jacobsen i front, har siden deres debut-EP i 2017 kombineret singer/songwriter-genrens intimitet og indlevelse med indiefolkens brede penselstrøg. Både på scenen og gennem deres udgivelser, som bla. den internationalt anmelderroste debut, ‘Wiaca’ (2019), har SUNDAYS vundet publikum med en kombination af tilgængelighed, nerve og spilleglæde. Med koncerter i Norge, Canada og Tyskland i bagagen indtog SUNDAYS i efteråret 2020 i alt 7 danske spillesteder i ledtog med Asger Techau, og gav publikum en forløsende smag af livemusik, mellem de 2 store corona-nedlukninger. Som liveband bringer SUNDAYS nærvær og åbenhed med sig på scenen, og engagerer sit publikum med en smittende dynamisk levering af de stærke og personlige sange og fængende melodier.

I februar 2020 udgav bandet maxi-singlen ‘Colourblind / High or Low’, produceret af Per Frost (GNAGS), som røg i a-rotation på P5. Samarbejdet var et led i bandets søgen efter den rette producer til næste album, hvilket kulminerede i det efterfølgende ledtog med Asger Techau (Kashmir, The White Album), ved roret i produktionen af bandets 2. album ‘Inner Coasts’. Dette udkom d. 26. marts 2021, via gruppens danske label, Celebration Records, og det tyske indie-label, K&F Records.


Grundet covid-19 restriktionerne omkring udgivelsestidspunktet, havde SUNDAYS ikke mulighed for at turnere albummet, og brugte i stedet tiden på bla. at optage den lille, akustiske live EP, ‘Outer Coasts’, med 3 sange fra albummet, skudt i Holtug kridtbruds storslåede natur. Denne udkom 14. januar 2022, som optakt til den længe ventede tourne af albummet, som allerede har ramt de danske scener og kyster. Den 4. august kan du opleve et veloplagt og længselsfuldt band brede sig ud i Byhaven, med et nyt album i ryggen og selvfølgelig en håndfuld af de velkendte sange fra debuten.
Torsdag
4. aug 2022
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>