PUMPEHUSET og Bullet Booking Præsenterer
Byhaven: FIRS + Mathilde Savery

Byhaven åbner kl. 15.00
Mathilde Savery kl. 19.00
FIRS kl. 20.00

Byhaven er kendt for koncerter, hvor man kan stå tæt, helt op til scenekanten, og sammen med resten af publikum danse solen ned. Denne sommer bliver det en smule anderledes, da festen og musiklytningen på myndighedernes anbefalinger skal foregå siddende ved bordene. Byhavens kapacitet er begrænset til 250 siddende gæster, så vil du være sikker på en plads, er det en god idé at komme tidligt.

FIRS

Firs er krautet, poetisk og punket, det er euforisk dansabelt og stramt som en spændetrøje, som et virilt ekko af 70’ernes Suicide og 80’ernes CV Jørgensen. Man glider ind og ud af sci-fi-litteratur og bukowski-kynisk kærlighedslyrik - det er intensivt malerisk i deroutens dramaturgi.

Bassen, trommerne og guitaren pumper som en støjende kødmaskine og Mathias Winther Kjeldsens massive vokal insisterer arrogant på at trække os alle ned i en underverden af ængstelighed. En uimodståelig tiltrækning, hvor du ender med at elske det, du foragter.

Og Firs har fart på. De sætter et højt tempo i musikken og de signer med Sorte Plader og Bullet Booking før første udgivelse - før nogen ved, hvem Firs egentlig er. Men snart ved vi, hvad der er undervejs, for de har travlt med at få fortalt deres sange og vist hvem de er - som om de er bange for, at i dag er deres sidste. Man fornemmer en stemning, der bærer præg af, at man aldrig ved, hvornår tiden er brugt op, og den kommer til udtryk i højspændte energiudladninger i musikken og på scenen. Det er velovervejet desperation. Måske fordi det hele omkring os er på vej til at skride - en samtidsstemning så allestedsnærværende, at det snart svimler for dem!


Mathilde Savery

Mathilde Savery er en ung sangskriver og sanger, som efterhånden har et solidt navn i den danske undergrund. Med to mindre udgivelser bag sig, og en lang række koncerter, er indspilningerne af debutpladen i fuld gang. Genren er en hybrid mellem pop, rock, jazz, soul og indie. Med sig har hun Mathias Savery på synth og Hasse Bruun på trommer. Sammen har de opfundet et univers, hvor Savery’s kraftfulde stemme bliver svøbet ind i analoge synthesizere - og bliver løftet til nye højder med Bruuns kantede trommespil


Lørdag
11. jul 2020
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>