PUMPEHUSET og Copenhagen Jazz Festival Præsenterer
Byhaven: Clapper + AktonJazzfestivalen rykker ind i skyggen af Byhavens store kastanjetræ med ti dages grænsesøgende, nyskabende og udfordrende musik med bands, der går egne veje. Kom ind i dejlige omgivelser, nyd Byhavens håndplukkede barsortiment, og bliv blæst omkuld af festivalens mest eksplosive og vildtvoksende open air-program. Byhaven åbner kl. 15.00 og koncerterne starter kl. 17 og 19.
Clapper
Med en stærk iver for at afsøge jazzens muligheder, blander Clapper lyden af beatmusik fra den amerikanske vestkyst med moderne fusionsjazz. Selve projektet er et nyt skud på stammen fra den aarhusianske scene, men Clappers fire medlemmer har tidligere slået deres folder i grupper som Hvalfugl, Karmen Rõivassepp Quartet, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet og – ikke mindst – deres fælles projekt Abekejser. Med kunstnerisk afsæt i Frank Zappa-citatet ”Jazz isn’t dead, it just smells funny”, omfavner Clapper jazzens mange genremøder, som kun er blevet flere siden 1973. I dag er jazzen mere grænsesøgende og divers end nogensinde før og har gennem tiden fusioneret med både rock, hip-hop, folkemusik, techno, pop m.m. Nogle ville måske spørge, om det overhovedet stadig kan kaldes jazz. Men for Clappers fire medlemmer er jazzen næsten grænseløs, og det er netop i mødet med andre genrer at det spændende sker. Det er noget, som de leger og improviserer sig frem til i øvelokalet, og som vi kan se frem til at høre, når de gæster Byhaven Pumpehuset.


Line up:
Frederik Emil Bülow - Trommer
Adrian Christensen - Bas
Jeppe Lavsen - Guitar
Malthe Jepsen - Piano & Rhodes


Akton
I Byhaven lørdag d. 1. juli kan man opleve Akton og Terkel Nørgaards første koncert sammen siden udgivelsen af deres album "Entirely Gradually" d. 11. maj 2023. I disse år gennemgår jazz-genren endnu en transformation, ført an af modige unge musikere, der lader udtryk smelte sammen med inspiration fra bl.a. hiphop og uptempo elektronisk musik. En af bannerførerne på scenen herhjemme er produceren Jesper (Akton) Koblauch, der på albummet “Entirely / Gradually” er gået sammen med den anerkendte trommeslager Terkel Nørgaard. Akkurat som på indspilningerne, medbringer de på scenen Lars Fiil på Wurlitzer / synthesizer og Casper Nyvang Rask på el-bas, så forvent også her en hvirvlende, poetisk rejse gennem klassisk, jazz, beatmusik og house.


Lineup:
Akton - Keys & samples
Terkel Nørgaard - Trommer
Lars Fiil - Wurtlizer & synth
Casper Rask - Bas

Lørdag
1. jul 2023
dørene åbner
15.00
Showet starter
17.00
Pris
Fri entré
?>