PUMPEHUSET Præsenterer
Byhaven: Marc Facchini + De Lyse Timer

Byhaven er Pumpehusets hyggelige udendørs sommerscene og bar. Haven er åben fra kl. 15.00 fra onsdag til lørdag og første band er på scenen kl. 18.30 – og der er altid fri entré. Byhavens køkken, El Jefe, byder på lækre sydamerikanske specialiteter hele aftenen.

__________________De Lyse Timer 
Den dansksprogede trio, debuterede i 2017 med singlen Blodmåne, der i september gik direkte ind, som nr. 1, på P3’s Barometerliste, og ramte første pladsen flere gange siden da. En single, som hos værten Stine Rosenfeldt, vakte minder om 80’er lyd, voksendans og rødvin.

Og De Lyse Timer, hylder da også, med deres eftertænksomme tekster, og særlige sans for det klassisk skårne omkvæd, en tid hvor rock musikken levede et mere enkelt liv. Samtidigt med at bandet også har ladet sig inspirere af nyere indie bands, som er med til at give deres lyd, et strejf af noget mere moderne.

20. november 2017, udkom debut albummet “Under En Anden Sol" til fine anmeldelser, og airplay på P3, P4 og P6.


Marc Facchini
Siden 2010 har Marc Facchini været en væsentlig kunstner på den danske musikscene; først med det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, siden i det genreskabende indie-classical-orkester Mother Lewinsky, og i de senere år som soloartist, med tre anmelderroste albums, DMA-nominering og en lang perlerække af koncerter i rygsækken. Det nyeste skud på stammen, albummet Himmelmekanik, udkom den 27. april 2018, og modtog blandt andet følgende skudsmål fra Dagbladet Information: "I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt."

Himmelmekanik er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré. Marc Facchini uddyber: ”Jeg vil gerne lave noget musik, som på moderne vis forholder sig til de magiske danske sange, som er blevet skrevet de sidste 50 år. I dag er der kortere fra Thisted til Tokyo, end nogensinde før. Når jeg beskæftiger mig med noget så kasse-agtigt som dansk sangskrivning, giver det mening at inkorporere estisk minimalisme, sydasiatisk suf-sang og malinesisk blues, fordi alle de ting er en del af, hvordan Danmark lyder i dag.


Onsdag
29. aug 2018
dørene åbner
15.00
Showet starter
18.30
Pris
Fri entré
?>