PUMPEHUSET og smash!bang!pow! Præsenterer
Byhaven: Caroline Rose + Mia Berg

Den alsidige amerikanske singer-songwriter og albumaktuelle Caroline Rose spiller koncert i Byhaven den 8. august. Norske Mia Berg fuldender dagens internationale lineup med sin skønne lo-fi indierock.

Caroline Rose
Den amerikanske singer-songwriter er i konstant bevægelse og altid i gang med at genopfinde dem selv, hvilket endnu engang manifesteres med den seneste plade ”The Art of Forgetting”, der nærmest fungerer som en slags sonisk katarsis. Caroline Rose har siden deres musikalske debut dykket dybt i americana, indie-pop, elektronisk pop og mange de disse dyk smelter sammen i den seneste, selvterapeutiske plade, hvor følelserne sidder uden på tøjet.

”The Art of Forgetting” er en skelsættende udgivelse for Rose – en kunstner, hvis vid og satiriske historiefortælling har gjort dem til et navn på indiemusikscenen. Det er et album, der vrimler med rå, intense følelser. Lag af vokalarrangementer fra Balkan-influerede yawps til gregorianske autotune-kor, akustisk instrumentering hugget og ødelagt som en glitchende hukommelse, og drømmeagtige synths, der skaber et enormt dynamisk lydbillede. Lyrisk indeholder albummet den type bekendende ærlighed, vi kun har fået glimt af i Roses tidligere værker. "Jeg har undladt at være meget bekendende tidligere, fordi jeg altid har følt, at andre kunstnere allerede har skåret den vej ud og er meget gode til det. Jeg er et teaterbarn, jeg elsker dramaet. Min skrivestil trækker virkelig tilbage fra de sydlige gotikker og sydstatshistoriefortællere i min familie, som altid har brugt overdrivelse med stor effekt." Siger Rose om pladen.

Mia Berg
I et lo-fi indieunivers af store følelser udgav norske Mia Berg i efteråret 2022 sit debutalbum ”Sleepwalkers At Noon”. ”På skuldrene af giganterne uden at vælte”. Sådan skrev GAFFA i sin femstjernede anmeldelse af debutpladen. En plade, der bl.a. også blev anbefalet i ELLE og ikke mindst af Sebastian Saxton i P6 BEAT. Forud for albummet udkom flere singler, der bl.a. endte i rotation på NRK P3 og resulterede i rosende ord fra både norsk og International presse.

På danske breddegrader har Mia Berg bl.a. kunnet opleves som support for irske Orla Gartland i VEGA og høres på P6 BEAT med den storslåede, smukke single "Heartache Oblivion". Debutalbummets detaljerige, guitardrevne produktion leder, sammen med Mias sårbare og nærværende vokal, tankerne hen mod singer/songwriters som Phoebe Bridgers, Adrianne Lenker, Lucy Dacus, Julien Baker og Soccer Mommy. Albummet er produceret og skrevet i samarbejde med Henrik Lillehaug (Beharie, DØSSI) og Fredrik Svabø (AURORA, SKAAR, Amanda Tenfjord).
Tirsdag
8. aug 2023
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>