PUMPEHUSET Præsenterer
Byhaven: Asbjørn + TaralillahDenne september-fredag sørger Asbjørn og Taralillah for en sublim start på weekenden.


Asbjørn
Med en t-shirt som paryk og Spice Girls på anlægget, indtog 9-årige Asbjørn dansegulvet til skolefesten på sin folkeskole i en forstad til Aarhus. Snart 20 år senere er mavepumpere i skolegården erstattet med svedige kram fra publikum efter koncerter. Og når Asbjørn indtager Byhavens scene den 17. september er det oven på tre single-udgivelser hen over foråret og sommeren og med sit tredje album, ‘BOYOLOGY', på vej. En samling fanden-i-voldske og dansable popsange, der med den nu 29-årige Asbjørn i front gør op med de stereotype kønsidealer.


Asbjørn er nemlig ikke ”en rigtig mand”. Eller det har han i hvert fald fået at vide det meste af sit liv. Med 2012-debuten Sunken Ships tog han kampen fra skolegården ind i musikbranchen, hvor hans konfronterende lyrik og ekspressive dans skilte vandene på dansk jord. Men efterhånden som medvinden i udlandet tog til, fandt han i mødet med sin internationale fanbase fornyet styrke: - “Jeg kan huske at kigge ud over mit publikum under en koncert i Berlin, og blive så rørt over diversiteten og tænke: Her kan jeg være mig selv. Her behøver jeg for første gang ikke at kæmpe”, husker Asbjørn. Få måneder senere flyttede han til den tyske hovedstad, hvor han tilbragte de følgende fire år med at skrive og producere sine nye sange, inden han vendte tilbage til Danmark, hvor han nu bor i København.


- “BOYOLOGY” er mit opgør med det traditionelle maskuline ideal og de usynlige forventninger i samfundet og popkulturen til, hvad en mand bør og ikke bør være,” fortæller Asbjørn. Og opgøret, han taler om, er svært at overse, når han i albummets tilhørende musikvideo-trilogi udforsker seksualitet og sårbarhed for åben skærm. Når han turnerer på de danske skoler og går i dialog med eleverne om identitet og popkultur. Eller når han på sangen ‘Be Human’ balancerer i spændingsfeltet mellem protest-sang og danse-hit, og med sin længselsfulde signatur-falset synger: - “I don’t wanna be a man if man means power, to not empower others”. Og det er nok meget beskrivende for Asbjørn: En moderne mandlig popstjerne der vil ændre verden - mens han danser.


Asbjørn udgiver flere af sine nye sange i løbet af de næste måneder, og albummet, “BOYOLOGY” udsendes i starten af det nye år. Asbjørn udgives internationalt af det tyske pladeselskab Embassy of Music (Robyn, Björk, Moby m.fl.) og af hans danske label Body of Work i Danmark.


I Byhaven indtager Asbjørn scenen i et duo-format sammen med den Berlin-baserede tyske DJ, musiker og producer Antonio de Spirt - også kendt som La Boum Fatale.


Taralillah
Artist og producer Taralillah eksperimenterer med det maskuline og feminine i produktioner og i det modige og sære visuelle univers, hvilket afspejler hendes islandske rødder. Idéerne kryber ud af krogene om natten, efter Taralillah er gået i seng – det er dér, flowet starter, og dér, ingen dømmende blikke får lov at kritisere eller stoppe det feministiske oprør – fremtiden er ikke cis, hetero eller mændenes, men Taralillahs.


Taralillahs lyrik og musik har det til fælles, at de pointerer og forvrænger de normative påvirkninger af skønhed og kvindelig dominans. Hun formår at udtrykke frihed i lyrikken ved at skrive eksplicitte tekster, som skubber grænser. Som en del af den musikalske fortælling udfordrer Taralillah sine produktioner til at udtrykke og forstærke styrken, følelserne og vreden. Hendes sange har en stærk elektronisk blanding af dance-pop, house og techno. “Denne kombination mellem det blide og det magtfulde, viser en helstøbt artist, der trænger igennem til ens indre og hungrer efter indlevelse i det fabelagtigt feministiske univers.'' - Bands of Tomorrow: ”Ugens Vigtigste Albumudgivelser”.


EPen ‘Radar of My Heart’ blev ved releasen anerkendt som ”Ugens lyd” af DR P3s Vidundergrunden. Ud over sin daglige gang på Rytmisk Musikkonservatorium arbejder Taralillah i skrivende stund på sit debutalbum.


Fredag
17. sep 2021
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>