Boy Harsher

  1. Support: Mini Esco

Den amerikanske duo Boy Harsher er lige nu aktuel med deres velanmeldte album og tilhørende gyserfilm The Runner – begge dele kan opleves i København til sommer, hvor gysene efter filmvisning i Grand Teatret efterfølges af rave i sommermørket i Pumpehuset 14. juni.

København fyldes med mørke, horror og synths til sommer, når den elektroniske duo Boy Harsher ruller ind med deres fængslende darkwave. Duoen, der består af sanger Jae Matthews og producer Augustus Muller, har en række stilsikre udgivelser bag sig, og har siden 2016 nærmet sig kultstatus hos natteravne i verdens storbyer.

Matthews og Muller mødte hinanden på en filmskole i Savannah i 2012, hvor projektet, der dengang hed Teen Dreamz, først var tiltænkt som en litterær serie med tilhørende elektroniske kompositioner. De har sidenhen som Boy Harsher målrettet elementerne i deres lyd, hvor Mullers tunge synthproduktioner i kombination med Matthews’ sinistre vokal giver associationer til 1980’ernes gyserfilm og mørkebelagte dansegulve i London og Berlin.

I 2019 udgav duoen albummet Careful, der ifølge dem selv var et soundtrack til en uudgivet gyserfilm. Inspireret af den ikoniske gyserinstruktør John Carpenter (Halloween, 13, Assault on Precinct), der ligeledes selv producerede soundtracks til sine egne film, har Boy Harsher nu opfyldt deres kunstneriske profeti med udgivelsen af gyserkortfilmen The Runner og tilhørende soundtrack – til stor begejstring for de internationale anmeldere:

”Its darkwave soundtrack is all the more sinister, sexy and thrilling for having visuals set to the sound” – NME

Sidst Boy Harsher gav koncert i Danmark, var det foran et tætpakket publikum på et udsolgt Loppen i København, hvor Gaffas anmelder kvitterede med fire fluorescerende stjerner. Til sommer kan danske darkwave-fans glæde sig til gys efterfulgt af rave, når de indtager Grand Teatret med filmvisning og koncert i Pumpehuset.

Support: Mini Esco