PUMPEHUSET Præsenterer
Blitzkrig + Firs

Blitzkrig & Firs spiller i Byhaven den 15. maj.

Byhaven er Pumpehusets hyggelige udendørs sommerscene og bar. Haven er åben fra kl. 15.00 fra onsdag til lørdag og første band er på scenen kl. 19.00 – og der er altid fri entré. Byhavens køkken, El Jefe, byder på lækkert sydamerikansk mad hele aftenen.
Blitzkrig dyrker det store lydbillede, og de er ikke bange for en dybfølt guitarsolo. Lyden bæres af en pulserende bas, en vedholdende rytme og en vokal der sender tankerne tilbage på danske Kliche og britiske The Cure. Teksterne er på dansk, og de bearbejder længsler, liderlighed og desperate drømme om at vende tilbage til ungdommens uskyld i den isolerede provinsverden i Thy. Sammen har de skreget længslerne ud over klitterne og havet i Thy. Og de har cyklet villavejene tynde med en ghettoblaster, billige pilsnere og røget cigaretter i smug.

Nu bor drengene i det københavnske Nordvest- kvarter og kan længselsfuldt kigge tilbage på en mere uskyldig tid i hjemstavnen. ”Vores musik handler om rødderne og ungdomslivet i Thy.

Men den handler også om at modne i storbyen og lære at leve med at ens drømme og håb fra ungdommen brister én efter én”, forklarer forsanger i Blitzkrig, Simon Møller Eliasson.
Med dansksproget punkpoesi og 180 i timen vælter det nye københavnske krautrock band Firs ud af dine højttalere. Firs blev dannet i 2018 ud fra en vision om at lave musik, som flytter noget.

De fire medlemmer har en lang historie i mange andre bands på den danske musikscene (bl.a. Maskinvåd, Tako Lako, Mother Lewinsky, LSD on CIA, Takykardia), men de fandt sammen i Firs på grund af en fælles lyst til at skære alt det uvæsentlige fra og dyrke det uperfekte.

Overskriften er simpelhed ”Med Firs vil vi lave musik, som er så simpelt som muligt og som kan skabe et univers, der får folk til at tænke over de vigtige ting i livet – de store følelser, de vigtige beslutninger og de små pudsigheder.”

Firs udgiver den første EP ”Sandhed After All” i april 2019

 

Læs mere om Byhaven her!
Onsdag
15. maj 2019
dørene åbner
15
Showet starter
19
Pris
Fri entré
?>