PUMPEHUSET og Doomed Scandinavia Præsenterer
Afsky + special guest: UADA

En af landets black metal-bannerfører, Afsky, headliner denne aften i Pumpehuset, hvor Portland-bandet UADA er med som special guest.

Afsky er en af den danske black metals store skikkelser, Ole Luks soloprojekt, som tager udgangspunkt i traditionel black metal blandet med elementer fra folkemusikken og doom tilsat en blanding af vildskab og melankoli. Afsky er klar med ny plade den 15. marts 2023.

Bandet så dagens lys i efteråret 2015 hvor første udspil, en EP på 3 numre, blev selvudgivet digitalt og på cd. Afskys første fuldlængde, ‘Sorg’, blev udgivet i 2017 på Vendetta Records; hvor også ‘Ofte jeg drømmer mig død’ fra 2020 blev udgivet. Den seneste fra 2020 plade er skrevet ud fra en række gamle danske digte og tekster af kunstnere som H.C. Andersen, Jeppe Aakjær og Emil Aarestrup, og kan ses, delvist som en hyldest, til den danske lyrik og de danske poeter, som Ole Luk så ofte i sine egne tekster, har ladet sig inspirere af.

Afskys livebesætning består af et skiftende hold af stærke kræfter fra den danske metalscene.

Uada
Siden dannelse i 2014 har Uadas rejse været med nærmest meteorisk kraft. Bandet stammer fra det nordvestlige USA og udgav debutalbummet Devoid of Light sådan lidt under radaren i 2016. Snakken om den stærke debut begyndte så småt og brede sig: Det var et album med klassisk og kompromisløst black metal, men pakket med power, soul og kunstnerisk snilde. Undergrunden havde nu fået øjnene op for Uada og to år efter cementerede bandet sin status som nyt, spændende navn på scenen med deres andet album og ikke mindst gennem kritikerroste koncerter.

Siden da er det ikke kun undergrunden, der falder i staver over Uada. De er nået ud til et bredere publikum bl.a. via albummet Djinn fra 2020, der til trods for den simple titel på ingen måde er simpelt. Pladen er fyldt med ambitiøs sangskrivning fra ende til anden. I 2023 udkommer der endelig en opfølger til Djinn.
Lørdag
8. apr 2023
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris inkl. gebyr
250 Kr.
?>