БАТЮШКА + SOLBRUD + SUPERLYNX

Det polske black metal-band БАТЮШКА havde deres debut i Danmark på Copenhell 2017. Det var en koncert de fleste tilhører husker og derfor var der også hurtigt udsolgt da de vendte tilbage til Loppen i 2018 og spillede en helvedes varm koncert. Nu er de tilbage I København – denne gang i Pumpehuset.

БАТЮШКА er obskurt, men gennemskueligt og jo mere man lytter, jo nemmere er det at synke ned i universet, der er bygget op omkring blackmetal-æstetik, okkulte elementer og den messelignende tilstand, der foregår på scenen, når ”fader” indtager rummet.
Det visuelle i bandets optrædener er selvsagt med til at styrke det musiske og vice versa.

Bandet har fået en del presse siden udgivelsen af det kritikerroste debutalbum ” Litourgiya” fra 2015 og der er vist 2 udgaver af det samme band?
Devilution skrev en anmeldelse af bandet’s seneste udgivelse; ”Панихида” som giver mening i vores hoved og som kort beskriver fejden mellem to bands skåret af samme stykke. Det er Krzysztof Drabikowskis udgave af БАТЮШКА, der spiller i Pumpehuset.

SOLBRUD fra Nørrebro kræver næppe den store introduktion herhjemme.  Dette bliver ét af bandets eneste shows i 2020 efter Uada touren blev aflyst grundet Corona. Bandet udgav deres 3. udspil ”Vemod” i 2017. Siden Solbruds start i 2009 har målet været at skabe melodiske og storslåede kompositioner i et råt og stormfuldt udtryk; en lyd, der bliver opnået ved at kombinere nådesløst trommespil med akkord- og harmoni-baserede guitarriffs gennem en række af lydeffekter, der tilsammen skaber et intenst og atmosfærisk lydlandskab – eller kortere sagt: Black metal.

SUPERLYNX fra Oslo er et uskrevet herhjemme, men har fået medvind på den hjemmelige scene og har spillet rundt omkring i Europa på festivaler og med bands som Weedeater, Gold, Fister, Narcosatanicos og mange flere. Der var planlagt en god runde festivaler i år, men de er udsat. Nu er de snart på vej til Danmark.  Bandet har ingen genre-nøkker og trioen er et decideret liveband der får dig til at smelte sammen over doom, psych, heavy rock og dronene metal.

På toppen af kagen finder vi MEPHISTO DJ TEAM som vil underholde med nogle glade sange før og efter.