PUMPEHUSET and Live Nation presents
Tyondai Braxton

Tyondai Braxton var manden bag Battles, mens de var på den absolutte top, og et af de mest interessante navne, der udsprang fra New Yorks indiescene i midtnullerne. En af indieverdens supergrupper kaldte man dem vidst. I 2010 vinkede han så farvel til rollen som frontfigur og vi kan alle være enige om, at Battles ikke har været det samme siden. Braxton har til gengæld ikke stået stille siden, men har eksperimenteret videre med egne kompositioner og samarbejder med legender som Kronos Quartet and Philip Glass. Nu er Braxton så klar med sit første album i seks år, HIVE1, og onsdag den 10. juni er vi i Pumpehuset stolte over, at kunne lægge hus til hans første danske solokoncert.

HIVE1 er Braxtons første album siden 2009s Central Market og markerer en ny retning for Tyondai Braxton. Hvor Stravinsky var den dominerende inspiration på Central Market, trækker HIVE1 på det 20. århundredes avantgarde og påvirkninger fra Morton Subotnick and John Adams. Men allermest markant, så er HIVE1 Braxtons første rent elektronisk album siden hans tidligere loop-baserede musik fra begyndelsen af 2000’erne. Efter Central Market, så er HIVE1 nok ikke det album, som de fleste have forventet. HIVE1 er kantet, komplekst og krævende, og langt fra, hvad de fleste forstår ved elektroniske musik idag. Og så kommer det fra en mand, hvem Washington Post har kaldt “en af de mest anerkendte eksperimentelle musikere i det sidste årti.

(PS. Som en lille sidebemærkning, så kan det også nævnes, at Braxton er søn er ingen ringere end multi-instrumentalisten, komponisten, avantgarde-kunstneren og geniet Anthony Braxton. En mand som Encyclopaedia of Jazz Musicians beskriver som havende “extended the vocabulary of jazz.” Æblet falder ikke langt fra stammen, som man siger).
10 Jun 2015
Doors open
20.00
Show start
21.00
Price
200 Kr. + gebyr
?>