pumpehuset presents
Refugees Of Rap

En vild kombination af syrisk Hip Hop og top tuned live lyde fra en anden planet, spillet af Brooklyn fænomenet Marque Gilmore på trommer og dubs, og Mozambiques bas monster Childo Tomas.

Rapperne Yaser og Mohammed Jamous, har noget på sjælen, da de netop er flygtet fra dødstrusdler og krigen i Syrien. De har siden de dannede gruppen Refugees of Rap, været politiske stemmer for "folket", og stjerner i Mellemøsten.

De var i frontlinien da Det Arabiske Forår, revolutionen, startede, og dette førte siden til repræsalier fra regeringsvenlige soldater. Blandt andet blev deres 18 årrige bror fængslet og tortureret gennem 18 dage. Deres studie i Damascus blev saboteret med trudsler skrevet på væggene.

Bomberne har regnet ned over Yarmouk Campen, den Palestinensiske flygtningelejr, hvor de er født, og en granat dræbte deres onkel, medens Yaser blev interviewet på skype til musik magasinet Rolling Stones. På trods af de mange rædsler de har oplevet, er deres tekster gennemgående kontruktive og fulde af håbefulde fredsbudskaber. Men de kritiserer diktatureret og de mange drab, og kan derfor endnu ikke udgive de "farlige" frihedskrævende tekkster af fare for repræsalier mod familien, som stadig sidder fast i det krighærgede Damaskus

Brødrene har baggrund i design,sociologi og japansk, deres tekster er dybe og bærer præg af en omfattende historiesk og samfundsmæssig viden.

Rapperne fandt sammen med Black Team efter en idé af deres nye management One World, og kombinationen har vist sig at være givtigt både på det musikalke og menneskelige plan. Denne uge holder de gribende foredrag på flere skoler i Aarhus området, og koncerter på Radar i Aarhus 9. maj og Pumpehuset 11. maj i København.

Begge koncerter byder på musik af REFUGEES OF RAP & BLACK TEAM, og et væld af gæster på scenen med dans og rap, bl.a Ham Den Lange og Tina Mwene og MC Ske i hhv. Aarhus og København.
11 May 2013
Doors open
21.00
Show start
21.30
Price
60 Kr. + gebyr
?>