pumpehuset presents
Per Vers
Kasper Spez

Tre år efter sin sidste turné med det hudløst ærlige og DMA-nominerede album EGO er Per Vers nu klar til landevejen igen. Per har siden dengang modtaget ikke bare Spoken Word Prisen (2012) for sine tekster, men også den prestigefyldte Dan Turéll Medaljen (2013) og i år faldt den største hæder af dem alle, Modersmål-Prisen, der tidligere er gået til kultur-ikoner som Benny Andersen, Steffen Brandt, Klaus Rifbjerg - og Dronning Margrethe. 


Hæderspriser får jo ikke i sig selv noget publikum til at hæve hænderne. Men Per Vers-koncert viser i praksis hvorfor han har fået dem - det er simpelthen oplevelse af hvor nærværende en kunstner kan være. I sin kommunikation med publikum, sine overrumplende improvisationer, og en tsunami af tekster, formulerer Per en verden på scenen, der er et både sjovt, voldsomt, samfundsoverrasket, superpersonligt og sårbart univers at dykke ned i.


Og der er en masse nye rim i rygsækken der brænder efter at komme tæt på folket. DK’s måske mest produktive kunstner har udsendt en DVD, et 27 numre langt mixtape, fire vinyl-udgivelser på sit eget selskab Mixed Ape Music siden sidste tour. Senest udgav han i maj albummet “DNA” med bl.a. Isam fra Outlandish og Annisette fra Savage Rose som gæster. Og rygtet vil vide at allerede er klar med en ny udgivelse til foråret. Så der er stærke sange på sætlisten ud over de gamle live-favoritter så som “Black Power” and “Ironman”


Per Vers stiller med stærkeste hold på denne turné - på vokalsiden danner skønne dansk-etiopiske Ayoe Angelica en sødmefuld kontrast til Pers kantede og skarpe rim, og Danmarks bedste human beatbox Nappion tryllebinder crowden med lyde de ikke vidste en menneskemund kunne frembringe. Og tro ikke at lydkulissen blot er en tænd/sluk knap på en computer. Med en stærk trio bestående afEmil de Waal på trommer, Dan Hemmer på orgel og multiinstrumentalist Gustav Ljunggren har Per sikret sig opbakning af nogle af de mest erfarne, eksperimenterende og driftsikre sceneguder man kan opdrive herhjemme.


Som opvarmning har vi et vaskeægte scoop, nemlig kulthelten Kasper Spez. Efter flere års tavshed dukkede Kasper op til overfladen som opening act til releasefesten for Per V’s seneste album, og nu tager den dystre men lune nutidspoet med Per landet rundt.

20 May 2015
Doors open
20.00
Show start
21.00
Price
160 Kr. + gebyr
Kasper Spez
Placeholder image
?>