pumpehuset presents
Kelela

Den amerikansk-etiopiske sangerinde Kelela spiller sit første klubshow i Danmark til december med sit debutalbum Take Me Apart i bagagen. Med stor forventning fremkommer albummet som et episk portræt af en kunstner, der spænder mellem r’n’bs fortid og fremtid. I Kelelas hænder kender genren imidlertid ingen grænser, og på den måde eksisterer Take Me Apart som en helt enestående og frygtløs tilføjelse til en kanon af nyere klassikere.


Fra Kelelas meget tidlige udgivelser har ærlighed og sårbarhed været hjørnestenene i hendes kunst - selv når den er klædt i avantgarde-elektronikkens rustning, så bevæger hun sig ubesværet og flydende. Asymmetrien er nemlig oftest til den 34-årige sangerindes fordel.


På Kelelas anerkendte 2015 EP Hallucinogen fejede hun benene væk under lytterne i en ekstatisk, melankolsk og håbefuld forbindelse. EP'en viste sig at være et vendepunkt, og The New York Times vurderede singlen Rewind til at blive en af de ”25 sange som viser hvilken retning musikken går”. Disse overdimensionelle virkninger viste sig også at bane vejen for en række spændende samarbejder med blandt andet Solange og Gorillaz.


Førstesinglen fra Take Me Apart, LMK, er en fortryllende klub-swagger, der formår at spænde sig over de sidste par årtiers innovativ r’n’b lyd, mens nummeret stadig udforsker en anden dimension af muligheder.


Sammen med resten af tracklisten udgør Take Me Apart en varieret produktion med elementer af r’n’b, hiphop og pop. Debutalbummet udkommer den 6. oktober på Warp Records, og den 11. december gæster Kelela København og Pumpehuset til en sonisk aften.


Support:  Tiffany Gouché (US)
11 Dec 2017
Doors open
19.00
Show start
20.00
Price
200 Kr. + gebyr
?>