PUMPEHUSET and PDH Music presents
Jooks

Der er gået fem år siden Jooks sendte solopladen Privilegeret på gaden. I oktober vendte han tilbage ved at slå fast, hvem han er, og hvor han er med tracket Etableret. Her beskriver han det at være etableret: i sin karriere, på privatfronten og i sin musik. Rap, med fokus på indhold, flow og med et intelligent bid, der provokerer og engagerer. Efter tracks og tourliv med Orgi:E / Klamfyr og Suspekt, og efter at have udsendt tracket Etableret, har Jooks fået blod på tanden og lyst til at indtage mere land. Derfor udkommer første single fra hans kommende album nu. Sangen hedder Lige Nu og er en nat fuld af fest i både lyd og tekst!

Jooks forklarer,
”Lige nu handler om at være et sted i livet, hvor man endelig er blevet stærk nok til at ride igennem natten på ryggen af dæmonerne, uden at slippe grebet i tøjlerne. Jeg elsker at færdes i grænselandet mellem fornuft og vanvid, der hvor hæmninger slipper, og du ikke ved, hvad der kommer til at ske som det næste.

Når verden bliver for rationel, finder vi frihed i nætterne. Men det er også i nætterne, i grænselandet, at alt er på spil, at alt kan gå galt. Nummeret er en åbenlys hyldest til alle os der slap igennem de kaotiske nattetimer, uden at give efter for vores dårlige sider. For vi kender alle følelsen af at vågne op, og mærke at man har tabt – mærke at man gav efter for de små djævle og lod sig blive en slave grimme tanker, som blev til grimme handlinger. Og jeg vil også vove at påstå, at de fleste af os, har lavet synderens ringen rundt til gårdsdagens følgeskab med et hoved fuld af sorte huller og en mund fuld af undskyldninger.

Dette her er nummeret der minder os om, at det ikke altid er de dårlige sider der vinder. At man faktisk kan komme helskindet igennem natten, Og at tømmermænd faktisk bare kan være minder om verden mest fantastiske nat – og det fortjener en fejring! Halleluja lige nu!”

Fra Privilegeret til Etableret!
Jooks, der solo-debuterede i 2009 med albummet Privilegeret, har sideløbende med sin musik gjort karriere, er blevet gift og far til to drenge.
Er der mere at hente hjem i musikken?

”Jeg er her, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg have egentlig meldt mig ud. Succesen fra min første plade tærede for meget på mig. Jeg havde efter mange år i undergrunden drømt om at bryde igennem, og da det endelig skete, blev jeg revet med, og endte med ikke at kunne kende mig selv. Jeg blev deprimeret. Troede aldrig jeg skulle lave en plade igen – vejen ud af depressionen var at lave nogle musikalske videokapitler, som jeg selv lagde online. De beskriver perfekt, hvad jeg gik igennem, og hvordan jeg for længe havde kæmpet i spændet mellem hvad jeg gerne selv ville, og hvad andre forventede.

Efter kapitlerne hev Klamfyr fat i mig, og spurgte om jeg ikke ville lave et nummer med ham. Det blev til Mand 2.0 og en ny start. En start hvor andres forventninger blev dræbt og modet til at stå ved mig selv og mit ståsted i livet sejrede. Emil (Klamfyr) hev mig med på tour som startede på Stengade og sluttede på Arena på Roskilde foran 30.000 mennesker, og efter koncerten på Roskilde tog jeg beslutningen om at lave en plade. Jeg havde savnet letheden i spillet mellem musik og publikum, og indså at kontakten sagtens kan være ægte, så længe du står ved dig selv.”
14 Mar 2015
Doors open
20.00
Show start
21.00
Price
125 Kr. + gebyr
?>