PUMPEHUSET og ICO Concerts Præsenterer
Explosions in the Sky
Mountains & Parachutes

Post-rockbandet Explosions in the Sky udsender til april deres første album i fem år, 'The Wilderness'. Og to måneder senere indtager kvartetten Pumpehuset for at give deres første danske koncert siden 2011.

Explosions in the Sky markerede sig for første gang i begyndelsen af årtusindet som en af de mest åbenlyse arvtagere til Mogwai og Godspeed You! Black Emperor. Det skete med en særlig storladen instrumental post-rock med særligt store armbevægelser.

Texas-bandet nød størst succes med 2003-albummet, 'The Earth Is Not a Cold Dead Place' og 'All of a Sudden I Miss Everyone' (2007), og de har også givet flere koncerter i Danmark. Men det er snart fem år siden, at kvartetten gav en udsolgt koncert i Lille VEGA, og den forrige plade 'Take Care Take Care Take Care' er lige så gammel.

Den 1. april afbryder Explosions in the Sky dog deres lange pladepause, når de udsender 'The Wilderness', der – vanen tro – er produceret af den mangeårige samarbejdspartner, John Congleton (Swans, St. Vincent, m.fl.). Og godt 2 måneder senere vender amerikanerne tilbage til København og giver koncert i Pumpehuset.

Det nye album skulle efter sigende markere en tilbagevenden til det mere progressive udtryk fra texanernes tidlige værker og være inspireret af Pink Floyd omkring 'Meddle' og 'Obscured by Clouds'-albummene. Men også Peter Gabriel, The Cure og Fleetwood Mac har været til inspiration denne gang.

Med andre ord kan man altså forvente sig en koncert med et band, der både ser fremad, men også lidt tilbage, når Explosions in the Sky til sommer endelig gæster landet igen. Det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig.
15 Jun 2016
Doors open
19.00
Show start
20.00
Price
265 Kr. + gebyr
Mountains & Parachutes
Placeholder image
?>