PUMPEHUSET og Smash!Bng!Pow! Præsenterer
Digable Planets

Med deres to udgivelser i start-halvfemserne er der ingen tvivl om, at Digable Planets mix af jazz og hiphop har været blandt de mest bemærkelsesværdige i genrens historie. Der har været stille omkring Digable Planets siden 1994, men i år vender de tilbage med både ny musik og en turné, som i november bringer den originale trio til Pumpehuset og Voxhall med fuldt band.

Da Digable Planets debuterede med Reachin’ i 1993 indtog trioen hitlisterne med singlen “Rebirth of Slick (Cool Like Dat)”, og charmerede på cool og tilbagelænet vis hiphoppen ind på Grammyshowenes bonede gulve. Digable Planets tre medlemmer Butterfly (Ishmael Butler), Ladybug (Mary Ann Vieira) og Doodlebug (Craig Irving) mødte da også hinanden omkring collegetiden, og deres musikalske udgangspunkt fandtes i jazzen. Baggrunden blev endnu mere synlig på det opfølgende album Blowout Comb fra 1994, hvor samples var udskiftet med originaltindspillede blæsere, trommer og bas. Et skifte, der ikke mindst kom til syne ved trioens koncerter, hvor groove og sammenspil var omdrejningspunktet for de ofte seks mand høje backingbands.

Siden 1994 har der været stille omkring Digable Planets. Imens har de tre medlemmer forfulgt deres musikalske visioner i andre projekter, herunder Shabazz Palaces, Ladybug Mecca og Cee Knowledge. I anledning af Blowout Combs 10-års jubilæum i 2004 blev den originale trio samlet igen, men det er først nu, der er lagt i kakkelovnen til en reel reunion inklusiv en større turné, som altså bringer Digable Planets til både Pumpehuset i København og Voxhall i Aarhus med fuldt seks-personers band i november.
16 Nov 2016
Doors open
19.00
Show start
20.00
Price incl. fee
255 Kr.
?>