pumpehuset presents
Danny Brown
Vic Mensa

Danny er en utraditionel hip hop artist, der mestrer mange flows og rytmer, derfor tilnavnet ”The Hybrid”. Hans stil varierer fra lavfrekvente alvorlige toner til en manisk, højfrekvent skræppen.

Hans tekstunivers, handler ofte om virkeligheden i Detroit – om fattigdom, stofmisbrug , desperate omstændigheder osv. , samt hans egne oplevelser i motorbyen, fra salg af narkotika til undergrunds fester på Detroits rave-scene. Han sammenstiller de emner med en humoristisk og inderlig fortælling henover en række avant guarde produktioner.

Danny har udgivet mange gratis projekter over nettet med den mest populære "The Hybrid" fra 2010. Brown har også udgivet et album, “Hawaiian Snow”, med Tony Yayo fra G -Unit, og flere mixtapes. Brown har fået stor succes på internettet gennem support fra musik blogs og sociale medier og derfor beslutningen om at frigive "The Hybrid " online til gratis download.

Danny har arbejdet sammen med mange kunstnere fra Detroits hip hop miljø, såsom den nu afdøde J Dilla, Black Milk, Elzhi, Guilty Simpson, Trick Trick, og T3. Brown er også kendt for at advokere for up-and coming kunstnere, og har samarbejdet med mindre kendte navne som Oakland, Californien Main Attraktionz og den UK baserede eksperimentelle producer Paul White, og er også kendt for at være en glødende tilhænger af progressiv musik og fremmer disse typer af undergrunds acts via sin Twitter.

Brown tilbragte det meste af sommeren 2010 på at turnere med G- Unit, og et par måneder senere udgav han “Hawaiian Snow” med Tony Yayo . På grund af manglende promovering var salget skuffende, men gennem G-Unit –forbindelsen fik Brown på først hånd oplevet livet på turné og arbejdet i musikbranchen som helhed. Oplevelsen tjente det formål, at få Danny til at forstå begreberne om at være artist på et stort pladeselskab, og forpligte sig til at appellere til et urban publikum. Han følte dog at publikum afviste ham på grund af hans udseende og stil, som bestod af skinny jeans og vintage t-shirts, og som ifølge ham selv gjorde at 50 Cent nægtede at signe Danny Brown til G -Unit, alene fordi han ikke billigede Brown’s afsky for baggy denim.

Danny skulle altså ikke længere koncentrere sig om at appellere til en bestemt målgruppe, og med denne nyfundne frihed, dykkede han endnu dybere ned i den eksperimenterende musik baseret på indflydelser som UK Grime genren og den progressive rock . Hans eksperimenterende lyd blandet med traditionelle fortællinger fra gademiljøet, har medført opmærksomhed fra den progressive presse såsom Pitchfork.com, Fader Magazine, Spin Magazine og lignende, men den mest tilfredsstillende var da han røg på forsiden af Detroit Metro Times, hans hjembys alternative kunst og kultur magasin.
Dannys musik fandt senere et hjem på Fool’s Gold Records, det uafhængige pladeselskab stiftet af DJ A-Trak og hans partner Nick Catchdubs . Selskabet og kunstneren var i samme mindset, og de to parter fokuserede på at udsende et gratis album ”XXX” i 2011, for efterfølgende at udsende hans reelle debut.

I sommer stod han på Cosmopol scenen på Roskilde festival og fik fem-stjernet anmeldelse af Gaffa, med ordene ” Flabet præstation af Detroits tandløse dæmon”. Og torsdag 6. marts fyrer han bogstavelig talt op under Pumpehuset.
6 Mar 2014
Doors open
20:00
Show start
21:00
Price
250 Kr. + gebyr
Vic Mensa
Placeholder image
?>