pumpehuset presents
Chamber Junkie + Esben Svane - Byhaven

For andet år i træk åbner Pumpehuset op for husets egen dejlige, grønne og afskærmede Byhave. Det bliver endnu federe end sidst og i år går vi all in på endnu flere siddepladser, grønnere omgivelser og bedre afskærmning fra trafikken.

Byhaven har åben hele sommeren, hvor vi teamer op med vores bedste musikalske venner, for at bringe en masse koncerter under åben himmel. Haven har åbent fra onsdag til lørdag, hvor der også vil være masser af tid til hygge, eksamenslæsning, fussball, grill og picnic.

Her er siddepladser nok, god stemning, fri wi-fi og kaffe på kanden. Tag blot grill og madkurve med, og køb så drikkevarerne i baren undervejs – det er dét, vi betaler musikerne med.

Biografi Chamber Junkie
Chamber Junkie er et soloprojekt af Jimmy Andersen (Among Relatives). Projektet tog sin begyndelse i New York City, hvor Jimmy Andersen strejfede omkring og skrev popsange for sig selv. Oprindeligt af nød, fordi han var på lang afstand af sit band, hvilket tvang ham til at skrive, spille og indspille alting selv.

Men tilbage i Danmark voksede ambitionerne, da han i løbet af en lang og kold vinter isolerede sig i et koldt studie i København i et forsøg på at skrive den perfekt-kantede popmelodi. For Jimmy Andersen handler det om at finde den grundlæggende gode melodi, der fungerer lige så godt på akustisk guitar som i et stort studie-setup.

De nye sange afspejler bl.a. et tumultarisk kærlighedsliv – fra det hårde brud til nyfunden kærlighed og alle de komplekser derimellem.

I 2012 udkom den selvbetitlede EP ’Chamber Junkie’, som fik gode anmeldelser i ind- og udland og blev spillet på div. radiostationer.

Til foråret udkommer ”Love Aspirin Stoned”, der er første single fra Chamber Junkies kommende debutalbum.
I mellemtiden turnerer Chamber Junkie med sit liveband, der bl.a. tæller medlemmer fra både Turboweekend (Martin Øhlers, trommer) og Carpark North, Kill Screen Music m.fl. (Anders Birk, bas og synthesizer).

Biografi Esben Svane
Esben Svanes sange er krystalklare destillater. Et menneskes livtag med bagsiden af medaljen.

Det er tekster, drevet af eftertankens melankoli. Når den hurtige berømmelse har overstået sin drivjagt gennem sindet, og det, der står tilbage, skal finde sig selv og en verden, sangeren kan leve i. Det er den ærlige granskning af egne fejl og svagheder, og det er styrken i at indrømme, at man selv er alt andet end perfekt. Fordi det er blevet tydeligt, at perfekt er der ingenting, der er.

"When you jump off a chimney top, what kills you is the sudden stop – will never be the fall," synger Esben Svane i sin nye Eps titelsang ‘The Sudden Stop.’ Det er ikke faldet, der gør det af med dig. Det er slaget, chokket, når energien bremses så hurtigt, at alle indre organer smadres.

Ordene skal selvfølgelig forstås i overført betydning. Det er samme effekt, sangeren oplever, når det er tid til at kigge tilværelsen så dybt i øjnene, at man opdager, at det eneste, der i sidste ende kigger tilbage, er én selv.
Den svære kærlighed vil og skal håndteres. Og den snigende, men nødvendige, erkendelse af, at flasken er blevet til noget andet end den ven, den startede med at være. At den må ud, hvis livet skal blive andet en endeløs skyggeboksning mod tømmermænd og en forladt ophugningsplads for forliste forhold.

“Jeg bruger tit sange til at få sagt nogle ting til mig selv. Jeg ser for det meste mig selv som to personer, der har forskellige karaktertræk. Som er i konflikt med hinanden og diskuterer hele tiden. Jeg synger mange gange i 'you'-form, så jeg kan få sagt de her sandheder til mig selv. Indre konflikt har der været nok af,” fortæller Esben Svane.
Og sangene på ‘The Sudden Stop,’ tager på en og samme gang afsæt i erfaringerne, mens de peger fremad og udad i et univers, der vokser med hver gennemlytning.

Som i ‘Anywhere in a paper boat,’ hvor kærligheden ikke får sin chance, med det udgangspunkt, at det er sejlads i papirsbåde. Et usikkert og skrøbeligt fartøj på et farvand, der er lige så utilregneligt, som det er smukt.
‘The Sudden Stop’ udkommer 14. februar 2013 på Songcrafter Music, og i den forbindelse tager Esben Svane på turné i Danmark og i Canada, hvor der allerede har været god respons på hans første udgivelse (‘Always Travel Never Arrive’).

Esben Svane har tidligere været meget aktiv som trommeslager på den danske indie-scene, for bl.a. ‘Den Fjerde Væg’, ‘Ulige Numre’, og senest ‘A Friend In London’.
6 Aug 2014
Doors open
16:00
Show start
18:00
Price
Free entrance
?>