PUMPEHUSET og Beatbox Entertainment Præsenterer
Carpenter Brut

Man skulle ikke tro det, men der er faktisk en helt subgenre af metalhoveder, der elsker elektronisk musik. Genren hedder synthwave, og en af de mest interessante kunstnere inden for genren lige nu er franske Carpenter Brut.


Man ved ikke meget om denne Carpenter Brut – ikke andet end at han er en mand fra Frankrig. Og andet behøver vi heller ikke vide. Carpenter Brut vil nemlig gerne lade sin identitet stå i baggrunden for at fokusere på musikken frem for personen bag. Og det fungerer meget godt for Carpenter Brut, der har en massiv fanskare, blandt andet med udsolgte shows på hans netop overståede turné i USA.

Genren synthwave er en subgenre inden for elektronisk musik, som er inspireret af videospil og filmsoundtrack fra 1980’erne. På kommercielt plan er soundtracket til Nicolas Winding Refns ”Drive” fra 2011 stærkt influereret af synthwavegenren. Og selvom musikken ikke lyder særligt inspireret af metal, er det faktisk det stik modsatte. Mange synthwavekunstnere er netop metalhoveder, der læner sig op ad metalgenren når de laver synthwave.

Ved første øjekast lyder Carpenter Bruts musik ikke videre dystert. Men hans visuelle side af musikken er mørkt og forskruet, og på hans EP-opsamlingsalbum ”Trilogy” fra 2015 figurerer numre som ”Obituary”, ”Sexkiller on the Loose” og ”Hang ’Em All”. Carpenter Brut har da også tidligere turneret med det svenske kommercielle heavy metal band Ghost.

Carpenter Brut er ikke alene på scenen når han giver koncert. Med sig har han to venner, der spiller trommer og guitar. Som han selv har udtalt: ”Jeg spillede mine første koncerter alene på scenen, og jeg var ved at dø af kedsomhed”. Allerede nu kan de danske fans glæde sig, da Carpenter Brut og hans to venner kommer forbi Københavns Pumpehuset på sin ”On The Loose” Europaturné til marts næste år med sin dystre og dragene synthwave.
30 Mar 2018
Doors open
20.00
Show start
21.00
Price incl. fee
230 Kr.
?>