pumpehuset presents
Byhaven: Vild $mith + Ju Kaia
Vild $mith
Trioen, der består af Esben Iversen og brødrene Moses og Daniel Jensen, havde faktisk lavet et helt album klar til udgivelse i 2020, men på én af de sidste indspilningsture var det som om at de fik en åbenbaring. De udtaler: Det var en af de magiske dage hvor alt bare gik op i en højere enhed, og hvor vi fik lavet fire numre på en aften. Ét af de numre var den kommende single ”Woozy ” som ikke lød som noget vi havde lavet før, men bare fremstod helt knivskarpt og der stod det krystalklart for os at vi havde fat i noget helt særligt. Efter den nærmest guddommelige oplevelse var drengene alle enige om, at de måtte udforske det nye univers, der var dukket op, og derfor valgte de at skrotte det album de havde arbejdet på i to år, for at fokusere på at lave et helt nyt helstøbt værk med udgangspunkt i den nye lyd.

Det vides ikke om det skyldes Corona-kuller, men hurtigt stak deres kreativitet og fantasi af med dem, som blandt andet manifisterede sig i en visuel identitet i form af et ”bæst”, og som på tekstsiden blev suppleret af fortælleruniverser om vanvid, fornuftens sammenbrud og jagten på den ypperste eufori. Gennem sangene ’Ude?’, ’Freaks’ og ’Woozy’ kravler Vild Smith sig frem fra opstøvning af byttedyr, til at slippe alle tøjler og ende i et klimatisk anti-klimaks på den centrale udgivelse ’System’, hvor bæstet er blevet slave af sine egne tilbøjeligheder.På andensinglen ”Woozy” har drengene fundet ”the ultimate high”, og er helt væk på det der shieeet som de selv siger. Om sangen udtaler Vild Smith: ”Woozy har været definerende for den nye musikalske retning og rejse som vi er på. Det hele startede med den sang, som på magisk vis bare kom til os, og er ét af de absolut bedste numre vi nogensinde har lavet”. B-siden til singlen er den lettere selvdestruktive ’Wasted’, der med linjer i hooket som ”man skal dø lidt før at man mærker man lever” tydeligt taler for sig selv.
Vild $mith har spillet over 400 jobs, heriblandt Grøn Koncert, SmukFest, Roskilde Festival, m.fl., og er notorisk kendt forderes vilde liveenergi, som med garanti sparker enhver fest i gang.


Ju Kaia
I en tid med strømlinet produktioner er Ju Kaia et friskt pust i den danske musikbranche. Hun bryder grænser og eksperimenterer på autentisk vis med et niche præget lydunivers, bestående af alt fra lo-fi inspirerede rytmer, støvede hiphop tunes til organiske produktioner med jazz og soul elementer. Hendes musik afspejler hendes personlighed - farverig, ærlig og en smule flabet. Ligeså sårbar og blottet som hendes musik kan være, ligeså bad-ass kan hun fremstå, med selvsikre fortællinger om usikre følelser.Ju Kaia har bevæget sig i forskellige genre, men formår alligevel at bevare den røde tråd i hendes sange. Hendes vokal refererer tydeligt til Joss Stone og India Arie, så det er svært ikke at blive forført af den mørke klang. Når man stalker Ju Kaia på de sociale medier, får man hurtigt indtrykket af, at hun ved hvem hun er og hvad hun vil med sin musik!


Det bliver prioriteret højt, at det visuelle udtryk i musikvideoer forbliver intakt med hvad hun har udtænkt sig, så derfor har hun selv været idéudvikler og creative director på alle hendes musikvideoer. Ju Kaia, der går under sit borgerlige navn Julie Moberg, er oprindeligt fra Aalborg, men bor nu i København, for at satse fuldt ud på musikken. Hun skulle have spillet sin første koncert til P3 Guld Sessions, men som for alle andre, kom Corona i vejen. Nu fokuserer hun på at udgive musik i stedet og dygtiggøre sin lyd. Også i sommeren 2020 var hun fuldt booket med jobs på festivaller og andre events- helt uden manager, booker, pladeselskab eller andre bag sig, står det skrevet i stjernerne at Ju Kaia er bygget af det rigtige.28 Aug 2021
Doors open
15.00
Show start
19.00
Price
Free entrance
?>