pumpehuset presents
Byhaven: ØYA + Video Compact

Byhaven er Pumpehusets hyggelige udendørs sommerscene og bar. Haven er åben fra kl. 15.00 hver dag og første band er på scenen kl. 18.30. Byhavens køkken, El Jefe, byder på lækre sydamerikanske specialiteter hele aftenen.

__________________

ØYA
ØYA betyder ØJNE, at møde verden gennem. ØYA betyder ØEN, hvor man kan søge tilflugt. ØYA er et nyt alternativt popband stiftet af sangskriveren og multiinstrumentalisten Mathias Holm, der i maj udsendte debutalbummet ‘Dreams Rewind’.

Mathias Holm været vidt omkring inden han sprang ud som sanger i ØYA. Som en fast del af det internationalt roste instrumentalband Girls in Airports har han udgivet fem plader og turneret i hele verden, og ved siden af dette arbejde spillet med så forskellige navne som Bisse, Broken Twin og Quadron. ØYAs musik er på samme måde lavet med en stor åbenhed over for forskellige udtryk, og på debutalbummet ’Dreams Rewind’ trækkes der tråde blandt andet til Jeff Buckley, The War On Drugs, sufimusik og Joni Mitchell.

Dreams Rewind albummet forener en eftertænksom, indadvendt stemning med et kraftfuldt og stort orkestreret udtryk, båret af nærværende vokaler, sitrende guitarer og pulserende synths. Holm har selv produceret pladen i sit studie Mallorca, og ØYA har udviklet sig fra at være et projekt til skrivebordsskuffen til at være rammen om en større helhed, hvor mere end 30 musikervenner fra bads som IRAH, I Got You On Tape og Kentaur medvirker.

 

Video Compact
Opflasket på 90'erne og 00'ernes indierock og elektroniske afstikkere, laver Video Compact melodiøs, håndspillet og stemningsmættet elektronisk indiepop.

I 2018 begynder Video Compact så småt at lægge de første numre ud på det store internet, efter at have tilbragt de sidste to år fordybet i hjemmestudiet, øvere i et sommerhus på vestkysten og lange forsøg på at forene strukturer med teksturer.

Hvad der startede som et ønske om at hoppe ud af klassiske singer/songwriter-rammer og over i et mere frit kreativt rum - som den mere elektroniske musik kan være - var en tur i gennem dreampop- eksperimenter og tunge sidechain-supper før Video Compact begyndte at tage form som et organisk, men elektronisk indiepop-projekt.

Projektet blev grundlagt i 2016 parallelt med forsanger Anders Bellings tidligere soloprojekt, anmelderroste North Fall, og består af Anders og de to Mads'er, Mads Rosenkrands og Mads Færch. Live består de af 5 mand, der sammen opbygger en musikalsk oplevelse, der giver lige plads til fordybelse og hoppen på stedet.


30 Jun 2018
Doors open
15.00
Show start
18.30
Price
Free entrance
?>