pumpehuset presents
Byhaven ♥ Dansk: Ponti + Verdens Sidste Idé

Byhaven er Pumpehusets hyggelige udendørs sommerscene og bar. Haven er åben fra kl. 15.00 fra onsdag til lørdag og første band er på scenen kl. 18.30 - og der er altid fri entré. Byhavens køkken, El Jefe, byder på lækre sydamerikanske specialiteter hele aftenen.

__________________

PONTI

PONTI skriver pompøs dansk poplyrik, som udtrykkes igennem ørehængende omkvæd og fine rocktoner, bakket op af en markant, let nasal vokal.

PONTIs tekstunivers er poetisk og bittersødt. Et drømmende skær lægger sig over sangene, som fortæller om livet som ung, hvor man aldrig helt har kontrol over tilværelsen eller kærligheden. Den københavnske sanger og sangskriver Emil Pontoppidan (aka PONTI), flygtede fra byen og sit job som postbud for at bo i en campingvogn i Dragør. Med udsigt over Øresund og mange timer i ensomhed blev den ene sang efter den anden skrevet, og på et tidspunkt kaldte byens puls igen PONTI tilbage.

I løbet af det sidste år har PONTI været i sangskriver-skjul igen og har arbejdet på nye numre med sit helt nye band, men også med andre sangskrivere og producere i København. Blandt andet førte det til et samarbejde med produceren CHIEF1 omkring førstesinglen ”Øresund” som udkom 6. april 2018.

”'Øresund' er et råb om hjælp. Nogle gange kan man føle at alle kigger ned på en, fordi man er usikker på sig selv, men hold nu kæft, hvem føler ikke, at folk holder øje med en? Jeg var virkelig træt af, at jeg skulle føle mig presset til finde et fuldtidsjob i Irma, så jeg kunne tjene penge til at rejse væk. Alle mine venner startede på videregående uddannelse eller havde sparet 50.000 kr. sammen så de kunne tage ud og rejse i et halvt år. Selv havde jeg bare siddet i en lejlighed og fået tiden til at gå med alt andet end at spille musik i to år. Til sidst fik jeg nok og købte en campingvogn til 6000 kr., hvor intet fungerede og alt var i stykker. Omgivelserne gav mig blod på tanden samt inspiration til at skrive nye sange og det lykkedes mig da også, at få strøm på vognen så jeg kunne indspille de første demoer til mit kommende projekt, PONTI.”

PONTIs lyd og energiske optræden på scenen giver associationer til danske kunstnere som Minds of 99, Ulige Numre og CV Jørgensen. Nemlig band-formen har Ponti vendt sig mod, nu hvor han har allieret sig med fire andre musikere (Lillebroderen Tobias Pontoppidan, Adam Lilienfeldt, Emil Troelstrup og Asbjørn Mathorne).

VERDENS SIDSTE IDE

Verdens Sidste Idé markerer sig i øjeblikket som en original stemme på den dansksprogede rockscene.

'Hey Præst' er titlen på bandets første udspil; en smuk ballade som placerer dig midt under en tåkrummende begravelse. GAFFA skriver om udgivelsen: “Den dansksprogede musik klarer sig godt i disse år. Navne som The Minds of 99, Peter Sommer, og Benal er alle eksempler på acts, der formår at udfolde det danske sprog på fineste vis. Et sted imellem disse artister finder vi splinternye Verdens Sidste Idé, der netop har udgivet den flotte, finurlige og melankolske single ”Hey Præst” (...) Det er fint, opfindsomt, trist, til tider glimtende lyst og humoristisk.”
Bandet varsler flere singleudgivelser i 2018 og debuterer desuden live i Aarhus og København i forsommeren.
21 Jun 2018
Doors open
15.00
Show start
18.30
Price
Free entrance
?>