PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! presents
AUSTRA
Heidi Mortenson

Til oktober indhylder Austra Pumpehuset i sin klubbede og mørke lyd, når den synthglade og anmelderroste sekstet under sin omfattende verdensturné tager et stop i København for at spille natkoncert i Pumpehuset. 


Blot to år og utallige turneer efter udgivelsen af debuten og gennembruddet Feel It Break er Austra klar med det opfølgende album Olympia. Hvor Feel It Break fremstod som forsanger Katie Stelmanis soloprojekt med backingband, er Olympia lyden af samarbejdet mellem seks musikere med hvert deres tydelige udtryk.

Canadiske Austras mørke og fængslende univers opstår i mødet mellem Katie Stelmanis stærkt udtryksfulde og betagende vokal, de episke melodier fra xylofoner og synthesizere og pulserende, livespillede technorytmer. Med andre ord træder bandet på Olympia ind i spotlightet ved siden af Stelmani. Derfor optræder Austra også live med et imponerende stort set-up bestående af Katie Selmani på vokal, to korsangerinder, livetrommer, bas og synthesizere i metermål.

Olympia udkom i juni 2013, og har modtaget fremragende anmeldelser fra den danske såvel som  den internationale presse. Herhjemme gav Gaffa 5/6 stjerner, mens Soundvenue kvitterede med 4/6 stjerner og skrev “når synthfladerne omslutter lytteren og får én til at forsvinde ind i sig selv, forbliver den opmærksomhedskrævende vokal foran det ambiente mørke og holder fast i lytterens fulde sindstilstand. Det får det hele til at sitre, så man ikke kan undgå at bevæge sig.”

Austra har turneret med musikalsk ligesindede som The XX og Grimes, og besøgte senest København sidste år, da de sammen med The Gossip spillede på Store Vega.

Support leveres af danske Heidi Mortenson og efter koncerten med Austra forsætter vi festen på rygeterrasen, hvor Louisa Nieves vil vende plader resten af natten.
24 Oct 2013
Doors open
22.00
Show start
23.00
Price
160 Kr. + gebyr
Heidi Mortenson
Placeholder image
?>