PUMPEHUSET og Copenhagen Jazz Festival Præsenterer
Byhaven: Kosmos Trio + Abekejser

Copenhagen Jazz Festival 2024

I løbet af festivalens ti dage præsenterer Copenhagen Jazz Festival 2024 to daglige koncerter med fremadstormende navne fra den uafhængige dansk-nordiske musikscene under temaet Song X. De 20 gratis koncerter finder sted under det store kastanjetræ i Byhaven. Her kan publikum få selvsyn for den hyperaktive brudflade mellem den unge, uafhængige jazz og byens alternative musikscene.

Som altid er der fri entré, og Byhaven åbner kl. 15.00 - koncerterne starter kl. 17.00 og 19.00. Nørrebro-mestrene i fried chicken, Poulette, serverer mad fra kl. 17.00 og baren bugner naturligvis af lækre Brooklyn-øl, naturvin og cocktails.

Fredag
12. jul 2024
dørene åbner
15.00
Showet starter
17.00
Pris
Fri entré
Kosmos Trio
Kosmos Trio spiller original, moderne jazz i et minimalistisk og nordisk klingende lydunivers. Trioen består af Frede Holger på klaver og brødrene Harald og Gustav Hagelskjær på henholdsvis kontrabas og trommer. Kosmos Trio forsøger at ramme det umiddelbare i musikken. Deres improvisationer søger det ærlige, det spinkle og dét der taler mest direkte til dem selv og lytteren – trioen taler et simpelt og forståeligt sprog, selvom kompositionerne ofte er opbygget omkring komplekse ideer. Dette spændingsfelt gør Kosmos Trio til en interessant og bredtfavnende gruppe, der med sin musikalske sensitivitet uden tvivl sørger for en nærværende og stor koncertoplevelse.

Koncerten starter kl. 17.00
Placeholder image
Abekejser
Abekejser har for længst charmeret både danske og internationale lyttere med deres vitale og legesyge udtryk. Her forenes blændende sammenspil og groove med en flabet elegance og en lyst til at sprede ren musikalsk energi til publikum. Den sprudlende kvartet udspringer af Aarhus’ kreative musikmiljø, men har appetit på at udforske hele verdens mangfoldighed i deres musik, der med smittende livsglæde og masser af action udfolder et særligt univers, hvor ideerne bobler frigjorte fra snævre genrebegrænsninger. Her er håndspillet nerve og jazzet improvisation, men også spacede synths, elektroniske beats, sprælsk afro funk og inspiration fra hiphoppens rå rytmer. Det er jazz med både street cred og intergalaktiske perspektiver – altid med musikken tæt forbundet til kroppen og med et løfte om at få dig til at danse.

Koncerten starter kl. 19.00
Placeholder image
?>