PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! presents
Princess Nokia

Siden det hitspækkede gennembrud med debutalbummet ’1992 Deluxe’, der bød på numre som ’Tomboy’, ’Kitana’ og ’Mine’, har den karismatiske rapper Princess Nokia været alt andet end let at sætte i en bås. Hun har både vist, at hun er en hiphop-prinsesse, en hudærlig alt-emorapper, en rebelsk cyber-glam girl, feminist og senest – med den nye single ’Sugar Honey Iced Tea’ – en selvstændiggørende popstjerne.

"Jeg ønsker at være en mangefacetteret artist, ikke bare en musiker, men en intelligent kvinde," varslede Destiny Frasqueri aka. Princess Nokia efter udgivelsen af 2018-mixtapet 'A Girl Cried Red', og det har den 27-årige newyorker-rapper allerede nu sat to streger under, at hun er en eklektisk megastjerne. Hvor '1992 Deluxe' var en selvsikker hyldest til hendes ellers turbulente barndom og opvækst i New Yorks Lower East Side, spiller 'A Girl Cried Red' på melankolske guitarmelodier og lyrisk fortvivlelse.

Princess Nokia veksler mellem intelligente, legende og konfronterende budskaber, feministiske manifester, kærlighedserklæringer og dundrende forsvarstaler for minoriteter, skæve eksistenser og rodløse piger. Dem spytter den amerikansk-puertoricanske rapper ud over forjættende produktioner af metalliske beats, kaotisk bas og spirituelle samples, der på scenekanten baner vejen for en punket og trodsig energi.

Princess Nokia handler, med Destiny Frasqueris egne ord, om at erkende sine fejltagelser, om at fejre fællesskab og at acceptere minoriteter. Netop derfor fungerer hendes koncerter som et mekka og et åndeligt fristed, og det har hun allerede flere gange bevist på dansk jord. Som på Roskilde Festival i 2017, der af Gaffa blev kaldt en 'konstant vekselvirkning mellem hårde rap-troper og poetiske hekserier', eller da hun senere på året gæstede Store Vega og blev kaldt 'vor tids pjækkende superheltinde' i en femstjernet anmeldelse i Politiken.
9 Mar 2020
Doors open
19.00
Show start
20.00
Price
260 Kr. + gebyr
?>