pumpehuset presents
Lovespeed + Echo Me – Byhaven

For andet år i træk åbner Pumpehuset op for husets egen dejlige, grønne og afskærmede Byhave. Det bliver endnu federe end sidst og i år går vi all in på endnu flere siddepladser, grønnere omgivelser og bedre afskærmning fra trafikken.

Byhaven har åben hele sommeren, hvor vi teamer op med vores bedste musikalske venner, for at bringe en masse koncerter under åben himmel. Haven har åbent fra onsdag til lørdag, hvor der også vil være masser af tid til hygge, eksamenslæsning, fussball, grill og picnic.

Her er siddepladser nok, god stemning, fri wi-fi og kaffe på kanden. Tag blot grill og madkurve med, og køb så drikkevarerne i baren undervejs – det er dét, vi betaler musikerne med.

Biografi Lovespeed
I april udgiver det nye danske band Lovespeed deres debutalbum på Sony Music. Med afsæt i psykedelisk rock og folk stiller debuttanterne de største spørgsmål og jager de skarpeste melodier.

Der er tale om et nyt dansk band, der trækker på så forskellige erfaringer inden for genrer som elektronisk popmusik og kompleks støjrock fra bands som Stoffer & Maskinen, Darling Don’t Dance, Kandy Kolored Tangerine, og Song To the Siren. Bandets fælles inspirationskilder tæller blandt andet Fleetwood Mac, Nick Cave and the Bad Seeds, Arcade Fire og Bon Iver. Musikken får især sin fandenivoldske og udadvendte karakter fra forsanger Jeffreys melodiske tæft, rastløshed og lyriske tyngde – noget der kommer stærkt til udtryk ved bandets liveperformance.

Tilsammen skaber bandet et søgende folket vibe, men det er med ambitioner om at bearbejde melodierne til, så de til sidst står som huggede i sten. Det præger tydeligt debutsinglen What It Is, der udkom i november 2013. Singlen har på rekordtid samlet massiv opmærksomhed blandt værterne på P3, og den har fået over 32.000 afspilninger på Spotify.

Lovespeed er er nu klar med deres anden single Cracks, som forventes udgivet den 3. marts 2014. Singlen vil blive fulgt op af en omfattende videoproduktion, som bliver lavet i samarbejde med Statens Teaterskole. Om den kommende single siger forsanger Jeffrey Kaare Hesselund: ”Singlen handler om omsorg og om frygten for at miste en, man holder af. Teksten startede som et tanke-eksperiment, hvor jeg prøvede at leve mig ind i forældres frygt for, at der skal ske deres barn noget. Sangen handler samtidig om at bære og bekræfte en anden persons håb og lys, når han/hun er sit sinds mørke huller”.

Kimen til Lovespeed blev lagt, da sanger Jeffrey Kaare Hessellund og guitarist Jakob Birch indspillede en sang sammen under Roskilde Festival 2007. Siden er bandet udvidet og blev for alvor dannet i 2011, hvor projektet hurtigt tog fart.

Biografi Echo Me
I 2011 pakkede Echo Me en sækkevogn, tog afsted, og spillede flere hundrede koncerter i USA, England, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Sverige, og Tjekkiet. Efterfølgende fik han pladekontrakt og fik sangen "Left from the Fire" i rotation på P3. Nu er selvsamme sang havnet som baggrundsmusik til Kolding kommunes seneste reklame fremstød, som highlighter byens mange kvaliteter.

Arbejdet med Echo Mes debutplade blev afrundet med en koncert på et fuldtpakket Radar i Århus, på landet største branchefestival SPOT sidste år. Derefter påbegyndte Echo Me for alvor arbejdet med opfølgeren. Pladen er blevet til i samarbejde med producer Sebastian Wolff (Kellermensch), og der er blevet arbejdet imod et mere råt, enkelt og håndspillet udtryk. Hvor debuten blev gæstet af adskillelige musikere fra b.la. Folkeklubben, Kites & Komets, Boho Dancer, Cody, Penny Police og sågar Søs Fenger, er "Towards the Sunset" et langt mere selvstændigt og modent udspil.

Processen blev mødt af en række udfordringer undervejs og b.la satte personlige problemer en stopper for et ellers godt samarbejde med pladeselskabet "Für Records". Echo Me tager derfor sagen i egen hånd, og forsøger at gribe det an på en mindre traditionel måde. Sommeren 2013 brugte Peter Larsen Kaffe som et led heraf, Echo Me, i deres kampagne på landets festivaler, som eksempel på kompromisløs udlevelse af drømmen. Efterfulgt af en vellykket crowdfunding kampagne og placeringen af musik i reklamen for Kolding Kommune, var de første sten lagt.

Størstedelen af det nye materiale er skrevet i Berlin, hvor Echo Me holdt til efterår og forår 2012-2013. Pladen handler derfor b.la. om at rejse fra den store kærlighed for at jagte en drøm og en uvis fremtid. Det handler om at turde at forfølge drømmen, og om at stole og tro på at alternativet heller ikke kan give dig nogen garantier.

Albummet "Towards the Sunset" udkommer på LP, CD og iTunes mandag d. 3. Marts 2014, og singlen "Where's Your Heart Hidden" udkommer mandag d. 17. Februar.
20 Aug 2014
Doors open
Show start
19.00
Price
Free entrance
?>