PUMPEHUSET og Soulkitchen Præsenterer
Jonwayne
Shatter Hands

Leder du efter den bedste forbindelse mellem jazz og hiphop, finder du nok ikke en der er stærkere eller mere tydelig end hos Stones Throw Records. Med base i Los Angeles har det uafhængige hiphop-pladeselskab fra start af været gennemsyret af jazz. Lige fra udgivelser som Quasimotos The Unseen til J Dillas Donuts. Under årets Copenhagen Jazz Festival har vi derfor bedt dem sende festrepræsentant, og den 13. juli glæder vi os derfor til at åbne dørene til en varm nattefest med L.A.-rapperen Jonwayne.

Jonwayne trådte for første gang ind på Los Angeles’ sprudlende hiphopscene i 2008. Dengang som i dag, skete det gennem den berømte klub Low End Theory, der siden midten af nullerne har været et hotspot for folk som Flying Lotus, Gaslamp Killer og Nosaj Thing. Navnet var hans eget og kom ikke, som mange tror, fra Hollywood-cowboyderen John Wayne, der, tro det eller ej, fik det fra Jonwaynes tip-tip-tip-tip-tipolde onkel Generel “Mad Anthony" Wayne.

Der skulle dog gå tre år før han for alvor markerede sig, da han i 2011 udgav sin Nintendo-inspirerede instrumentaldebut Bowser. Dét vækkede til gengæld også opmærksomheden hos Stones Throws labelboss Peanut Butter Wolf, der var lynhurtig til at signe ham og hvad der skulle blive hans universelt roste Rap Album One-album.

Det kom derfor lidt som et chok da L.A.-rapperen, to år efter, brød med Stones Throw, aflyste alle sine koncerter og vinkede farvel til sine fans med udgivelsen Jonwayne is Retired. Det var derfor en tilsvarende stor og glædelig overraskelse, da Jonwayne, efter hårde personlige kampe, igen vendte tilbage til hiphoppen med sidste års ‘Wonka’.

Nu har hans andet album Rap Album Two så ramt hylderne, og L.A.-rapperen er i bedre form end nogensinde før. Så se frem til at holde sommerferien i Pumpen og glæd dig til et jazzet hiphopbrag i huset den 13. juli.
13 Jul 2017
Doors open
22.00
Show start
23.00
Price incl. fee
160 Kr.
Shatter Hands
Placeholder image
?>