PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! presents
Darkside
High Water

Koncerten er udsolgt - For venteliste klik her.


Anmeldere og lyttere er enige: med debuten Psychic har det elektroniske wunderkind Nicolas Jaar og blues-guitaristen Dave Harrington under navnet Darkside udgivet et af 2013 mest originale album. Lørdag den 8. marts 2014 gæster de ombejlede stjerner Pumpehuset i København

Dave Harrington troede, at han var ved at lave et elektronisk album. Nicolas Jaar troede, han var ved at lave et rockalbum. I sidste ende havde hverken det elektroniske vidunder eller blues-guitaristen ret. Til gengæld kunne de sætte deres fælles signatur, Darkside, på et af årets mest bemærkelsesværdige, originale og kritikerroste album.

Sammensmeltede fragmenter af snirklet progrock, yacht-pop, smidig disco og funklende funk bliver til et retrofuturistisk værk, der genopdager elguitarens kvalitet som organisme. Harringtons soloer føles levende, sprælske, til tider impulsive, og altid kropslige. I fusion med Jaars stemme, får Psychic et enestående menneskeligt udtryk. Darkside trækker ganske vist på Dire Straits, men ironiserer ikke over de gamle guilty pleasures. Psychic genopdager grundelementet: den svingende guitarmelodi, og tager den på mest vellykkede vis ind i en moderne, minimalistisk og elektronisk nutid - eller måske fremtid?

Nicolas Jaars musikalske opvækst foregik på New Yorks minimaltechnoscene, men hurtigt begyndte det unge, elektroniske vidunderbarn at inddrage organiske instrumenter i sin sangskrivning. Både på sin debut, Space Is Only Noise, og i sin liveperformance har Jaar forenet sin baggrund i elektroniske minimalisme med sin sprøde vokal, legende live percussion og funky guitarer. Hvis du oplevede Jaar på Roskilde Festival 2011 til hans endnu eneste koncert i Danmark, vil du genkende Harringtons blues-guitar i Darksides musik. Jaar og Harringtons musikalske bekendtskab startede nemlig på Jaars fuld-band turneer, der altså bragte dem forbi et stuvende fulde Cosmopol-telt i 2011.

Psychic er Darksides debutalbum, som følger op på duoens selvbetitlede ep fra 2011. Tidligere i år remixede Darkside hele Daft Punks comeback Random Access Memories under det ordspillende navn Daftside, og senest har duoen begejstret på klubber som Berghain (Berlin) og Fabric (London). Til foråret besøger de for første gang Danmark som Darkside.
8 Mar 2014
Doors open
20.00
Show start
21.00
Price
200 Kr. + gebyr
High Water
Placeholder image
?>